Training Academy Uden

Nog betere vakmensen dankzij Training Academy Uden

Wij hebben onlangs onze eigen opleidingsfaciliteit geïntroduceerd: Training Academy Uden. "Dit stelt ons in staat om onze medewerkers nog betere vakmensen te laten worden. We hebben een eigen trainingscentrum in Uden, maar onze opleidingen worden ook op locatie in het Land van Cuijk gegeven," aldus MENS Group directeur Eric Nabuurs.

Een breed aanbod

Het gaat om een divers aanbod aan cursussen en korte opleidingen. “Wij leiden al onze medewerkers verder op, zodat ze na enkele jaren – als ze besluiten terug te keren naar hun thuisland – betere toekomstperspectieven hebben. Denk aan cursussen EPT, efficiënter werken, Lean-trainingen, BHV, heftruck, enzovoort.”

Respect voor de medewerker

Dat onze klanten snel en vakkundig geholpen kunnen worden, is niet de enige reden dat bedrijven voor een samenwerking kiezen. Eric Nabuurs: “Klanten kiezen voor ons omdat wij veel respect hebben voor onze medewerkers. Stuk voor stuk mensen die goed getraind worden en vooral met respect worden behandeld. Het is niet niks om je thuisland te verlaten om in Nederland het dubbele te kunnen verdienen.”

“Wij zijn daarbij geen bedrijf dat op het laatste moment internationale medewerkers levert. Indien gewenst, gaan ze eerst bij ons in training, zodat ze goed en gericht voorbereid worden op het werk dat ze gaan doen. Dat is uiteindelijk het beste voor alle betrokken partijen. Ondernemers die met ons samenwerken zitten er ook niet op te wachten dat hun internationale medewerkers ongelukkig zijn of snel vervangen moeten worden. Integendeel, onze medewerkers leveren vaak betere prestaties dan het eigen personeel. Het komt regelmatig voor dat onze mensen al snel een vast contract krijgen aangeboden.”

Investering in kwaliteit

Dit komt doordat Training Academy Uden zich niet richt op de onderkant van de markt. “Wij zijn trots op de juiste begeleiding en goede huisvesting voor onze medewerkers. Als we huizen huren, brengen we deze doorgaans eerst naar een hoger niveau, zodat mensen er prettig kunnen wonen. We investeren in de kwaliteit van wonen voor onze medewerkers. Onze huisvesting bevindt zich bijna altijd midden in het dorp of de stad, zodat ze kunnen integreren en deel uitmaken van de lokale samenleving. Het is niet voor niets dat we dit jaar een groei in het aantal medewerkers verwachten,” legt Eric Nabuurs uit. “Als trainingsacademie beschikken we over alle benodigde certificeringen en werken we volgens hoge kwaliteitsstandaarden. Het zit in ons DNA om het goed te doen en we hebben medewerkers die weinig ziek zijn en hard willen werken. Wij zijn continu bezig om de verblijfsduur van onze medewerkers te verlengen.”

Een positieve bijdrage

Training Academy Uden zet zich in om een positieve bijdrage te leveren aan de lokale gemeenschap en arbeidsmarkt. Door te investeren in opleiding, huisvesting en begeleiding van hun medewerkers, creëren wij een omgeving waarin mensen kunnen groeien en excelleren. Hierdoor zijn we in staat om klanten te voorzien van goed opgeleide, gemotiveerde en tevreden werknemers. Dit leidt tot betere resultaten voor zowel de medewerkers als onze klanten en draagt bij aan de groei en ontwikkeling van de hele regio.