Duurzaamheid

Bij MENS Group zetten wij ons in voor een groene toekomst.

Sinds de oprichting van N2 People in 2010 hebben we ons uiterste best gedaan om onze diensten aan te bieden aan zowel grote-, middelgrote- en kleinere opdrachtgevers, en om onze medewerkers te helpen groeien en zich te ontwikkelen. In de loop der jaren zijn we aanzienlijk gegroeid, en hoewel we onze medewerkers en klanten nog steeds als onze prioriteiten beschouwen, zijn andere aspecten ook steeds belangrijker geworden. Duurzaamheid is een van die aspecten en MENS Group erkent dat het een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft.

Wij werken dagelijks aan het nemen van deze verantwoordelijkheid en tot nu toe hebben we de volgende acties en beleidsmaatregelen opgesteld:

Vervoer

We proberen woon-werkverkeer te verminderen door te zorgen voor huisvesting dicht bij het werk. Het verminderen van de gereden kilometers verlaagt de uitstoot en kosten. Naast de 120 e-bikes die beschikbaar zijn voor onze medewerkers, gaan momenteel ook meer dan 125 medewerkers met de gewone fiets naar hun werk. Dit heeft een positieve invloed op het milieu en de gezondheid van onze medewerkers.

Bovendien is er een track & trace systeem geïmplementeerd in ons wagenpark om medewerkers bewust te maken van hun rijgedrag en verkeersboetes te verminderen. We testen een pilot met toeren- en snelheidsbegrenzers in enkele van onze auto’s om uitstoot en verkeersboetes te verminderen en sociaal rijgedrag te stimuleren. Ook worden er steeds meer elektrische auto’s aan ons wagenpark toegevoegd, opgeladen door zonnepanelen op ons kantoor.

Huisvesting

Naast ons hoofdkantoor hebben we ook zonnepanelen geïnstalleerd op vier van onze huisvestingslocaties en onderzoeken we de mogelijkheid om dit aantal uit te breiden. MENS Group heeft meer dan 80 huisvestingslocaties en we proberen altijd het energieverbruik te verminderen door de isolatie van deze locaties te verbeteren, bijvoorbeeld door dubbele beglazing te installeren en gasfornuizen te vervangen door inductiekookplaten.

We vergroten ons inzicht in en de gegevens over het gas-, water- en elektriciteitsverbruik van onze huisvestingslocaties om tijdig en passend actie te ondernemen om dit verbruik te verminderen.

Kantoor

Op ons kantoor maken we gebruik van ledverlichting en split-airconditioning om de temperatuur te regelen, wat het elektriciteits- en gasverbruik vermindert. We stimuleren kantoormedewerkers om vanuit huis te werken om woon-werkverkeer te verminderen.

Al onze systemen zijn vanuit huis toegankelijk via een digitale cloud en vergaderingen kunnen online plaatsvinden via videogesprekken. Bovendien worden onze recruiters gestimuleerd om vanuit huis te werken en hebben we besloten om fysieke kantoren in bepaalde landen te sluiten.

Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers

Vanaf 2023 is roken op ons kantoor niet meer toegestaan en bieden we trainingen aan medewerkers die willen stoppen met roken. Naast het stoppen met roken, willen we onze medewerkers stimuleren om gezond te leven door het aanbieden van een gezonde lunch en sportfaciliteiten op ons kantoor met een breed scala aan apparatuur. Periodiek komt er een personal trainer naar ons kantoor om medewerkers een sportieve pauze te geven tijdens het werk.

De ontwikkeling van onze eigen medewerkers is belangrijk voor MENS Group; we faciliteren verschillende soorten trainingen en geven medewerkers de vrijheid om passende opleidingen te volgen. We bieden trainingen aan zoals Nederlands,  SEU, Lean en andere vakgerichte opleidingen.

Milieu en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers zijn essentiële onderdelen van MENS Group en we zullen doorgaan met het nemen van onze verantwoordelijkheid en het verbeteren van onze inspanningen op deze gebieden. We blijven streven naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, en zullen ons best doen om onze medewerkers en het milieu in gedachten te houden bij elke beslissing die we nemen.